Momente cheie

1964 - Compania-mama este un grup colaborativ

In 27 mai 1964, in Franta, Georges Rino infiinteaza un grup colaborativ de consum denumit „Chèque Coopératif pour la Restauration” (CCR sau Cooperative Meal Voucher).

„Crearea unui grup colaborativ nu a fost o decizie intamplatoare. Nu aveam intentia de a participa la infiintarea unei corporatii capitaliste ... am vrut in principal sa creez o companie in care toata lumea s-ar simti ca acasa si unde nu ar fi exploatata doar pentru profitul meu personal„ – Georges Rino


1975 - Tichete à la carte

Chèque Déjeuner lanseaza o noua inovatie: devine primul emitent de carnete personalizate de tichete care ofera servicii personalizare.


1988 - 1 miliard

Chèque Déjeuner atinge primul miliard de tichete emise.

1995 - Compania devine Group Chèque Déjeuner

- Grupul Acacias isi schimba denumirea si devine „Groupe Chèque Déjeuner”.

- Sunt create 2 filiale noi, in Republica Ceha si in Slovacia.


2002 - S-a infiintat Chèque Déjeuner Romania

2002 este anul in care Up Romania, la acea data Chèque Déjeuner, isi incepea activitatea, pentru ca un an mai tarziu sa primeasca autorizatia de emitent si sa inceapa emiterea primelor tichete de masa. 


2003 - 2004 - Lansarea carnetului de tichete si a tichetului cadou

Up este prima companie emitenta de tichete care lanseaza carnetul de tichete, o modalitate practica si simpla de a grupa si pastra tichetele. In aceeasi perioada, Up lanseaza cel de-al doilea produs, tichetul cadou.


2005 - Prima achizitie si aparitia in TV si radio

Este anul in care compania achizitioneaza fondul de comert al emitentului de tichete Bon Appétit si, totodata, anul in care, pentru prima data, un emitent de tichete se promoveaza prin reclame TV si radio. 


2006 - 2007 - Lansarea tichetului de cresa si a tichetului social

Up Romania, cu vechea identitate Chèque Déjeuner, lanseaza cel de-al treilea produs, tichetul de cresa, iar în 2007 este pus pe piata tichetul social. Tot in 2007, compania face o noua achizitie, alaturandu-si in portofoliu fondul de comert al Proserv. 


2008 - Lansarea platformei chequeonline.ro

Compania face noi pasi spre digitalizare si lanseaza serviciul Chèque Online, platforma web tranzactionala pentru clienti, devenita dupa rebranding uponline.ro. 


2009 - 2011 - Noi achizitii

Up Romania, in acei ani Chèque Déjeuner, isi continua expansiunea printr-o noua serie de achizitii, printre care GFS-Tichet Plus. In acelasi timp, sunt create o serie de noi servicii, precum Chèque Meniu.  


2012 - 10 ani de activitate

Compania face o noua achizitie, incluzand in portofoliu Romtiket.

Up Romania, la acea data Chèque Déjeuner, sarbatoreste 10 ani de activitate in Romania.


2014 - 50 de ani de Up Group

Up Romania, parte din Grupul Up, a sarbatorit 50 de ani alaturi de celelalte filiale.


2015 - Chèque Déjeuner devine Up

Este anul care va ramane in istoria grupului, prin  amplul proces de rebranding pe care il incepe compania. Chèque Déjeuner devine Up in toate cele 19 tari unde activeaza, o noua identitate care exprima dinamismul, globalizarea si orientarea companiei spre inovatie si performanta. Cu aceasta ocazie a fost comunicata si pozitionarea: Up Romania. Puterea de a simplifica. 


2015 - Lansarea cardului de masa

Tot in 2015, odata cu emiterea Tichetului de Masa Electronic, Up Romania se dedica inovatiei cu scopul de a aduce cat mai aproape de clientii sai si de salariatii din Romania, servicii si optiuni care sa le simplifice experienta in calitate de utilizatori ai tichetelor de valoare. 


2016 - Lansarea aplicatiei mobile Card UpRomania

Up Romania continua procesul de digitalizare prin lansarea aplicatiei mobile pentru cardurile de masa si pune la dispozitia utilizatorilor serviciul SMS pentru urmarirea tranzactiilor si al soldului. In acelasi an, Up Romania vine in ajutorul familiilor dezavantajate prin tichetul social pentru gradinita, un beneficiu care stimuleaza integrarea in gradinite a copiilor din familii vulnerabile.  


2017 - 15 ani pe piata din Romania

Up Romania aniverseaza 15 ani de existenta pe piata din Romania. Compania continua procesul de comunicare a noii identitati, iar pe partea comerciala lanseaza o noua versiune a aplicatiei mobile asociata cardurilor de masa. In acelasi an, Up Romania vine in intampinarea beneficiarilor de vouchere de vacanta cu un site dedicat – vacanteromanesti.ro si lanseaza voucher-ul electronic de vacanta Chèque Vacances, un suport modern si flexibil pentru angajati. 


2018 - Lansarea Up Achizitii

Up Romania lanseaza platforma Up Achizitii, o resursa de servicii si solutii pentru sectorul IMM din Romania. Prin crearea acestei platforme, Up Romania face un pas in plus spre diversificarea serviciilor, devenind astfel un conector si un facilitator de instrumente care ajuta in mod direct companiile sa obtina performante financiare mai bune. 


2018 - Rebrandingul solutiilor Up

Up Romania devine de facto si de jure noua identitate a companiei. De asemenea, denumirile tuturor solutiilor adopta titulatura Up: Up Dejun, Up Cadou, Up Vacanta, Up Social, Up Cresa. 

Se lanseaza platforma pentru fidelizare si recompensare STIMONLINE.


 

2018 - Schimbarea denumirii societatii

Schimbarea denumirii juridice a societati, din Chèque Déjeuner Romania SRL in UP ROMANIA SRL


2019 - Lansarea Cardului cultural si a Cardului cadou

Up Romania lanseaza primul card cultural pentru angajatii romani, precum si varianta pe suport de hartie, tichetul cultural. De asemenea, tichetul cadou are din acest an si varianta electronica, cardul cadou.

Up Romania, parte din Grupul Up, a sarbatorit 55 de ani alaturi de celelalte filiale.


2019 - Lansarea noii aplicatii - Up Mobil

Up Romania lanseaza o noua aplicatie care poarta numele de Up Mobil, prin intermediul careia utilizatorii isi gestioneaza, intr-o maniera simpla si rapida, cardurile de beneficii: Up Dejun, Up Cadou, Up Vacanta si Up Cultura. 
  • Up Mobil este disponibila in Google Play si App Store
  • Utilizatorii vor putea folosi Up Mobil dupa crearea unui nou cont



2020 - Up Mobil - prima aplicatie mobila de beneficii digitale cu versiune dedicata pentru utilizatorii Huawei

Up Romania a dezvoltat o noua versiune a aplicatiei Up Mobil in tehnologia HMS, astfel incat utilizatorii de carduri emise de Up Romania – Up Dejun, Up Cadou, Up Cultura si Up Vacanta – pot beneficia de toate functionalitatile acesteia de pe device-uri Huawei.


2020 - Lansarea Apple Pay la Up Romania

Up Romania lanseaza serviciul Apple Pay pentru cardurile de beneficii pe care le emite in Romania. Utilizatorii Up Romania folosesc portofelul electronic Apple Pay pentru toate platile cu tichetele digitale Up Romania: Up Dejun, Up Cadou, Up Vacanta si Up Cultura. 




2020 - Up Romania lanseaza o noua facilitate pentru utilizatorii de carduri de beneficii - Plata direct din aplicatie

Utilizatorii de carduri Up Romania – Up Dejun, Up Cadou, Up Cultura si Up Vacanta – care folosesc sistemul de operare Android utilizeaza platile direct cu telefonul mobil, atat timp cat acesta are optiunile de NFC si autentificare prin amprenta sau recunoastere faciala.


2020 - Up Romania lanseaza Up Mobil Pay, propria solutie de plata contactless cu telefonul

Up Romania lanseaza Up Mobil Pay, propria solutie de plati mobile pentru sistemul de operare Android, disponibila pentru toate cardurile preplatite de beneficii Up Romania: Up Dejun, Up Cadou, Up Vacanta, Up Cultura.

Utilizatorii de telefoane Android, care dispun de functia NFC securizat, dotat cu PIN, parola, model grafic, senzor amprenta sau recunoastere faciala, isi pot adauga cardurile in Up Mobil Pay, direct din aplicatia Up Mobil, fara a mai fi nevoie de instalarea unei alte aplicatii. 

Totodata, companiile client ale Up Romania au la dispozitie o noua versiune a platformei www.uponline.ro, mai usor de navigat si cu mai multe optiuni.



2021 - Up Romania lanseaza Up Multibeneficii, o platforma de beneficii extrasalariale flexible

Up Romania lanseaza platforma Up MultiBeneficii, care permite angajatilor romani sa-si aleaga beneficiile extrasalariale de care vor sa dispuna, in baza unui buget alocat de angajator. 

Acestia isi repartizeaza singuri sumele alocate pentru diversele tipuri de beneficii care se regasesc pe platforma, precum carduri de masa, carduri si vouchere cadou, carduri culturale, vouchere de vacanta, abonamente medicale, pensii private, abonamente la sali de sport.